Chili
|
ˈtʃɪl.i
|
:
|
Lombok
|
Salt
|
sɒlt
|
:
|
Garam
|
Sugar
|
ˈʃʊg.ə r
|
:
|
Gula
|
Soy
sauce
|
ˈsɔɪ sɔːs
|
:
|
Kecap
|
Tomato
sauce
|
təˈmɑː.təʊ sɔːs
|
:
|
Saos
tomat
|
Pepper
|
ˈpep.ə r
|
:
|
Merica
|
Ginger
|
ˈdʒɪn.dʒə r
|
:
|
Jahe
|
Wild
ginger
|
waɪld ˈdʒɪn.dʒə r
|
:
|
Laos
|
Garlic
|
ˈgɑː.lɪk
|
:
|
Bawang
putih
|
Onion
|
ˈʌn.jən
|
:
|
Bawang
merah
|
Coriander
|
kɒr.iˈæn.də r
|
:
|
Ketumbar
|
Celery
|
ˈsel. ə r.i
|
:
|
Seledri
|
Clove
|
kləʊv
|
:
|
Cengkeh
|
Turmeric
|
ˈtɜː.m ə r.ɪk
|
:
|
Kunyit
|
Coconut
|
ˈkəʊ.kə.nʌt
|
:
|
Kelapa
|
Candlenut
|
Candlenut
|
:
|
Kemiri
|
Sauce
|
sɔːs
|
:
|
Kuah
sauce
|
Betel
|
ˈbiː.t ə l
|
:
|
Daun
sirih
|
Flour
|
flaʊə r
|
:
|
Tepung
|
Margarine
|
mɑː.dʒəˈriːn
|
:
|
Margarin
|
Mint
|
mɪnt
|
:
|
Kemangi
|
Tamarind
|
ˈtæm. ə r.ɪnd
|
:
|
Asam
|
Bay
leaf
|
beɪ liːf
|
:
|
Daun
salam
|
Shrimp
paste
|
ʃrɪmp peɪst
|
:
|
Petis
|
Citronella
grass
|
citronela grɑːs
|
:
|
Serai
|
Monosodium
glutamate (MSG)
|
mɒn.əˌsəʊ.di. əm ˈgluː.tə.meɪt
|
:
|
Micin,
penyedap rasa.
|
Food
colour
|
fuːd ˈkʌl.ə r
|
:
|
Pewarna
makanan
|
Preservative
|
prɪˈzɜː.və.tɪv
|
:
|
Pengawet
|
Yeast
|
jiːst
|
:
|
Ragi
|
Curcuma
|
Curcuma
|
:
|
Temu
lawak
|